Segona edició del Festival de Pasqua de Cervera

logo festival de pasqua de cervera

Després de l’excel·lent acollida que va tenir l’any passat, el Festival de Pasqua de Cervera presenta la seva segona edició, que tindrà lloc del 4 al 8 d’abril. El festival d’enguany, dedicat a Eduard Toldrà, inclourà més de 20 concerts amb compositors i intèrprets catalans, un simposi, taules rodones, tallers músico-gastronòmics i concerts familiars. El festival es consolida d’aquesta manera com un punt de trobada i debat del sector musical del nostre país. Podeu descarregar-vos el programa complet a través del següent enllaç.

La música de Manuel Blancafort estarà representada dins del concert “Les 7 paraules de Crist a la creu”, que tindrà lloc el divendres 6 d’abril a les 21 hores a l’Esglèsia de Santa Maria de Cervera. La interpretació del concert anirà a càrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la Orquestra Terrassa48, amb la direcció de Josep Vila Casañas.


Manuscrit Dedicatoria Blancafort Cantate Domino
Dedicatoria de Blancafort del Cantate Domino

L’obra de Blancafort que s’hi inclourà és el tríptic per a cor Tripticum sacrum. En paraules de Xavier Puig, director del Festival, aquesta obra “és probablement l’obra coral de més envergadura de Blancafort, deixant de banda, naturalment, la cantata amb orquestra Verge Maria“. L’obra està integrada per dos motets (Cantate Domino i Jubilate Deo) que Blancafort va composar per al casament de dos dels seus néts, als quals va incorporar uns anys més tard “Deus meus ne tardaveris” per completar el tríptic.

Manuscrit de la partitura de Manuel Blancafort, Tripticum Sacrum
Fragment manuscrit del “Cantate Domino” (Tripticum Sacrum) 


Tripticum sacrum va ser estrenada l’any 1976 per la Coral Càrmina sota la direcció de Jordi Casas. Una excel·lent interpretació d’aquesta obra, juntament amb altres composicions de Blancafort i Mompou, es poden escoltar en el CD “Música religiosa per a cor i orque”, editat per Ars Harmonica (AH130) amb la interpretació del Cor de Cambra de l’Auditori “Enric Granados” de Lleida, sota la direcció del mateix Xavier Puig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s