"Epistolari íntim": l’amistat entre Blancafort i Mompou a l’Ateneu Barcelonès

 “Mompou i Blancafort: Epistolari íntim”
Programació (Feu click a la imatge per ampliar)

“Apareix en escena el pianista i interpreta “Record”, primera obra escrita per Blancafort. Al cap d’un minut apareix el compositor – interpretat per l’actor Sergi Mateu – en escena, deixa l’abric i el barret al penja-robes, escolta la música…”

Manuel Blancafort i Frederic Mompou
Així comença “Epistolari íntim”, un concert teatralitzat que tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès el proper dijous 24 de maig a les 20 h. El concert està organitzat per l’Associació Joan Manén amb la col·laboració de la Fundació Manuel Blancafort i de la Fundació Frederic Mompou. L’actor Sergi Mateu donarà veu als dos compositors, llegint fragments de la seva correspondència, i el pianista Jordi Masó interpretarà les obres que s’han programat d’acord amb la selecció de les seves cartes.

La nombrosa correspondència entre Mompou i Blancafort posa de manifest la gran amistat que va unir als dos compositors. S’aconsellaven i s’animaven mútuament a mantenir la seva vocació. La complicitat de tots dos joves era total: compartien una mena de “santuari” (una habitació al Balneari Blancafort que anomenaren metafòricament “L’Ermita”), on parlaven, intercanviaven idees i projectes, i on interpretaven les seves composicions.

“L’Ermita”
Dibuix de Manuel Blancafort (1921)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s