In memoriam: Camila Blancafort París

Camila Blancafort París, filla del compositor Manuel Blancafort i presidenta de la Fundació, va morir a Valldoreix el passat 15 de març. 

D’ençà de la mort del compositor l’any 1987, Camila Blancafort va ser la persona encarregada de compilar i ordenar tota la seva documentació, gestionar el seu llegat musical i de impulsar la divulgació de les seves obres. Els fruits d’aquest treball es van traduir en diversos enregistraments, l’edició de moltes de les seves partitures, la organització del Centenari Manuel Blancafort (1997) i la donació de l’arxiu del compositor a la Biblioteca de Catalunya.
Manuel Blancafort va dedicar a la seva filla l’obra “Ofrena a Camila”, inclosa en el recull “Peces petites per a mans menudes” (1986).

Fotografia: Oliver Adell

Com a presidenta de la Fundació, Camila Blancafort va entregar al pianista Michael Davidov el Premi “Manuel Blancafort” corresponent a l’edició de 2013 del Concurs Internacional de Piano “Maria Canals”.

Helena Calsamiglia, filla de Camila Blancafort, va escriure un text dedicat a la seva mare que podeu llegir en el següent enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s