Actes destacats en la 61a edició del Concurs de Música Maria Canals de Barcelona

Aquest passat diumenge 15 de març es va iniciar la 61a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Un dels actes més destacats de l’edició d’enguany ha estat la presentació del llibre “Maria Canals i Barcelona” que es va fer el dijous 12 de març al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte va servir per clausurar la commemoració del centenari del naixement de la fundadora del concurs.
Presentació del llibre “Maria Canals i Barcelona” (fotografia: Oliver Adell Torne)


Fotografia: Oliver Adell Torne


El llibre, escrit per la periodista Ana Maria Dávila, està documentat amb molt material gràfic que apropa l’univers i la figura de Maria Canals en la seva triple dimensió de pianista, pedagoga i emprenedora musical. Una part signficativa del llibre està dedicada a repassar l’estreta relació musical de la pianista amb el compositor Manuel Blancafort, que va culminar amb l’estrena dels dos concerts per a piano i orquestra amb la Orquestra Municipal de Barcelona.

L’autora del llibre, Ana Maria Dávila (fotografia: Oliver Adell Torne)


De manera paral·lela a la celebració del concurs, el Foyer del Palau de la Música Catalana acull l’exposició “Maria Canals: Una vida per la música, una passió pel piano”, que es pot visitar de manera gratuïta des del 2 de març i fins el 29 d’abril. L’associació del Concurs Maria Canals ha fet donació al centre de documentació de l’Orfeó Català del llegat documental de la pianista, una mostra del qual s’inclou en l’esmentada exposició.


El Concurs Maria Canals finalitzarà el proper 27 de març. Es poden seguir en directe les proves del concurs a través del canal Maria Canals TV a la web del concurs, així com conèixer tota la informació dels actes desenvolupats de forma paral·lela en el OFF Concurs.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s