Investigadors de la UAB localitzen obres inèdites de Blancafort i Mompou en rotlles de pianola

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona han localitzat tres composicions de foxtrot i ragtime signades conjuntament pels dos compositors amb el pseudònim “Hobby” en rotlles de pianola i n’han identificat catorze més sobre catàleg. La recerca ha permès localitzar també el primer enregistrament dels Preludis I i II de Frederic Mompou, a mans del mateix compositor, i dues obres desconegudes de Manuel Blancafort: Humoresque i Deuxième Humoresque.

wp-1449078453693.jpeg

Els investigadors del projecte Francesc Cortès i Jordi Roquer, amb Jaume Ayats (Museu de la Música), Margarida Ullate (Biblioteca de Catalunya), i representants de les fundacions Frederic Mompou i Manuel Blancafort.

Les troballes s’han dut a terme en el procés de desenvolupament d’un sistema de digitalització de rotlles de pianola, el Pianola Roll Digitizer, creat per la UAB i el Centre de Visió per Computador (CVC), en col·laboració amb el Museu de la Música de Barcelona i el Centre Robert Gerhard. Aquest sistema obre la porta a la digitalització massiva de grans col·leccions musicals en aquest suport sonor i a desvetllar un important patrimoni musical de principis del segle XX.

wp-1449079195943.jpeg

Detall del digitalitzador de rotlles de pianola.

Podeu llegir la notícia i demanar informació addicional a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s