El pianista Antoni Besses presenta a La Garriga una nova integral de l’obra de Manuel Blancafort

El proper 28 de gener, a les 20h, el Teatre de La Garriga-El Patronat acollirà el concert-presentació de la nova integral per a piano del compositor català Manuel Blancafort (1897-1987). Les entrades, a un preu de 8€, es poden comprar online a http://www.teatrelagarriga.cat.

Enregistrada per Edicions Albert Moraleda a la vil·la natal del músic, La Garriga, i interpretada pel pianista barceloní Antoni Besses, aquesta integral consta de cinc CD i recull peces inèdites composades per Manuel Blancafort.

Segons Antoni Besses “estem davant d’una de les obres més importants de la literatura pianística europea del segle XX”.

blancafort-bx-001

L’obra per a piano de Manuel Blancafort ha estat objecte de diverses gravacions. Algunes de les obres de Blancafort ja havien estat enregistrades prèviament per Ricard Viñes l’any 1930 i Sofia Puche entre els anys 60 i 80.

L’any 1997, l’editorial francesa Mandala va publicar el primer enregistrament integral que va comptar amb la interpretació d’Antoni Besses. En aquest cas es tractava de tres CD amb una durada total de tres hores i tretze minuts.

Cinc anys més tard el segell Naxos inicia un nou projecte liderat pel pianista Miquel Villalba per enregistrar l’obra completa per a piano de Manuel Blancafort i que va culminar l’any 2010. Aquesta nova iniciativa va anar precedida d’un esforç important de recuperació a càrrec del mateix Villalba d’obres inèdites manuscrites de manera que els tres CD de la primera integral van passar a ser-ne cinc en la nova edició.

A iniciativa d’Antoni Besses, la Fundació Manuel Blancafort i l’editor garriguenc Albert Moraleda, van decidir més recentment editar una versió renovada del primer enregistrament històric realitzat per Antoni Besses a Paris fa vint-i-dos anys. La idea bàsica ha estat mantenir intactes els esplèndids enregistraments originals i afegir-hi totes les obres no incloses a la primera edició. Es tracta doncs d’una edició renovada que respecta la primera gravació i la completa amb totes les peces que posteriorment s’han incorporat al catàleg de Blancafort.

Els enregistraments van tenir lloc a l’estudi d’Edicions Albert Moraleda de La Garriga el mes de juny de 2016. La música d’aquest disc, que recull l’obra completa per a piano d’una figura cabdal de la música catalana del segle XX, va ser composada en la seva major part a La Garriga.

Informació addicional:

Data: 28 de gener, a les 20h.

Lloc: Teatre de La Garriga-El Patronat de La Garriga

Venda d’entrades: www.teatrelagarriga.cat

Enllaç a la nota de premsa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s