Una pianola itinerant recorrerà els centres FNAC de Barcelona durant el mes de juny

Entre el dies 8 i el 28 de juny una pianola recorrerà els centres FNAC de Barcelona, en una iniciativa impulsada per la Fundació Manuel Blancafort i el Concurs Internacional de Música Maria Canals. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, permetrà escoltar i tocar una pianola, conèixer com funciona aquest instrument, i descobrir la història de “La Solfa”, una fàbrica pionera en la fabricació de rotlles de pianola i que en va exportar a mig món.

Manuel Blancafort, en primer pla, a la fàbrica de rotlles de pianola “Victòria” (Arxiu Manuel Blancafort)

L’aparició de la pianola en la societat a principis del segle XX va tenir una gran transcendència cultural i econòmica. Aquesta curiosa i complexa tecnologia va permetre per primera vegada la reproducció musical a partir de rotlles de paper perforat. El seu èxit comercial va ser fulgurant, espectacular i breu. El compositor català Manuel Blancafort, de formació autodidacta, va aprendre música traslladant les notes de les partitures als rotlles de pianola.

El calendari complet de les activitats, que inclouen audicions, xerrades i concerts, és el següent. Les activitats començaran a les 19 hores.

  • FNAC L’Illa: 8 i 9 de juny.
  • FNAC Glòries: 12-14 de juny
  • FNAC La Maquinista: 15-17 de juny
  • FNAC Triangle: 19 i 20 de juny
  • FNAC Arenes: 26-28 de juny

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s