Presentació a la premsa del concert al Palau de la Música que recupera la Cantata Virgo Maria

Avui ha tingut lloc al Palau de la Música la presentació oficial del proper concert del dia 7 de juliol, on l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i l ‘OBC, interpretaran, sota la direcció d’Antoni Ros Marbà, la Cantata Virgo Maria de Manuel Blancafort. Aquesta obra no havia tornat a ser interpretada des del 8 de març de 1968, quan va ser estrenada al Palau després de guanyar el primer premi de l’Orfeó CatRoda premsa_Cantata_Virgo_Mariaalà de l’any 1963.

L’acte ha comptat amb la presència de Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Joan Oller, director general del Palau, Antoni Ros Marbà, director, Josep Vila i Casañas, director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, Manuel Romaní, representant de la Fundació Manuel Blancafort, i Joaquim Garrigosa, director de l’Auditori.

Antoni Ros Marbà ha volgut remarcar el “mèrit extraordinari” que ha representat poder interpretar de nou aquesta obra donada la seva gran dificultat.  El director de l’OBC ha destacat que es tracta d’una composició “genuïnament catalana”, amb influències del cant gregorià però a la vegada amb un significatiu “bagatge harmònic” molt propi de l’escola francesa de principis del segle XX que tant va influir en la música de Blancafort. Ros Marbà ha insistit en el “gran esforç” realitzat pels néts del músic de La Garriga per recuperar aquesta obra del seu avi, que va ser qualificada com a “obra mestre de la música catalana” per Lluís Mª Millet quan es va estrenar ara fa 48 anys.

Per la seva banda, el director de l’Orfeó Català, Josep Vila, s’ha referit a la reestrena de la Cantata com a “gesta de recuperació del patrimoni musical català”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s